Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum
Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum
În parteneriat cu Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Societatea Română de Radiodifuziune prin Sala Radio, Sky Tower și Timpuri Noi Square – clădiri simbol din București vor fi iluminate în albastru (culoarea autismului) începând cu ora 19:00.
Vor prelua simbolic filtrul albastru pentru a ilumina digital fotografia clădirii sau website-ul: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic prin iluminarea Arcului de Triumf, Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași – Palatul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa, Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Pandorra Story Style, Teatrul Excelsior, Timpuri Noi Square, Dyfashion, Mercury 360, Asociația Culturală ISVOR și multe alte companii. Lor li se alătură cele peste 100 de ONG-uri care sprijină prin servicii sociale și de recuperare cele 30 000 de persoane cu autism din România, parte a FEDRA – Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist și a rețelei RO TSA.
Ediția 2020 a evenimentului Noaptea Albastră a Autismului semnalează că suntem: solidari cu familiile persoanelor cu autism care sunt acum izolate la domiciliu, atenți la sănătatea lor pentru că o spitalizare este extrem de greu de gestionat pentru o persoană cu tulburare de spectru autist, conștienți că integrarea este în continuare departe de a fi o realitate în societatea românească, încrezători că vom continua astfel să construim o Românie în care mințile aparte fac real parte din comunitate.
Tot joi, 2 aprilie, Help Autism invită românii să folosească filtrul “Noaptea Albastră” pentru a trimite un mesaj de încurajare pe Facebook sau Instagram, iar companiile să ilumineze simbolic pagina web folosind filtrul disponibil la: https://www.helpautism.ro/campanii/2-aprilie-izolare-continua
Noaptea Albastră a Autismului este parte a proiectului SUFLET ÎN CULORI, în cadrul căruia se desfășoară concertul caritabil de muzică clasică, ce marchează, de 7 ani, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Anul acesta concertul a fost reprogramat pentru data de 28 iunie, pe scena Ateneului Român, și va fi susținut de artiști ai scenei mondiale: Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat și condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TĂTULESCU, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, pianista Luminița BERARIU. Concertul va fi prezentat de Mihaela TATU. Mai multe detalii pe https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/
De 10 ani, Help Autism îi sprijină pe copiii cu autism din România să-și atingă potențialul printr-un mix de terapii și pe familiile lor să găsească soluții financiare și a păstra echilibrul familiei prin consiliere psihologică și programe de învățare a terapiei. În perioada carantinei, Help Autism, deși a închis cele 5 centre, ajută familiile din România să continue programul de terapie prin conectarea cu părinții și terapie supervizată online. De asemenea, oferă acces gratuit tuturor copiilor cu autism și terapeuților din România la 14 programe de lucru prin aplicația educațională ABA kit și platforma de evaluare a evoluției Edu ABA și deschide un fond de urgență pentru asociațiile locale grav afectate economic de criza generată de Covid-19.
Organizatori: Asociația Help Autism și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură
Parteneri Noaptea Albastră a Autismului: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Kaufland România, Societatea Română de Radiodifuziune, Sky Tower, Teatrul Excelsior și Timpuri Noi Square.
Parteneri instituționali: Complexul Muzeal Național “Moldova” Iași – Palatul Culturii, Filarmonica George Enescu, Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa, Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”