Noutați
Oferta educaţională a Muzeului Memorial "Mihail Kogălniceanu"
07 aprilie 2015 - 31 decembrie 2015
Muzeul Memorial "Mihail Kogălniceanu" propune publicului de toate vârstele o ofertă educaţională adaptată intereselor specifice diverselor categorii de vizitatori. Coordonatorul acestor programe interactive, muzeograf drd. Mihaela Tudose,se adresează astfel atât publicului şcolar, cât şi familiilor sau grupurilor de turişti: Ora de dirigenţie…în muzeu.
Teme propuse: „De vorbă fără… catalog ”, într-un cadru neconvenÅ£ional (muzeele) în care elevii sunt solicitaÅ£i să identifice elemente care permit abordarea unor teme din sfera „noilor educaÅ£ii” (educaÅ£ia civică, educaÅ£ia pentru timp liber, educaÅ£ia estetică, educaÅ£ia pentru pace ÅŸi democraÅ£ie).
„PaÅŸi spre viitor” ─ teme de orientare socio – profesională despre meserii posibile: profesor, muzeograf, conservator, restaurator, referent relaÅ£ii publice.
„Taifas la….muzeu”, despre pasiuni ( artă, muzică, poezie, istorie, etnografie, ÅŸtiinţă ÅŸi tehnică ) ÅŸi… pasionaÅ£i ( portrete ale personalităţilor în domeniu ). Activităţile incluse în acest tip de program se pot desfăşura săptămânal, miercuri, în intervalul orar 10.00-14.00.
Programări la nr. de telefon 0232 258422.
Programe de voluntariat pentru tineri (15- 25 de ani)
„Voluntari pentru o zi” ─ prin care tinerii pot fi implicaÅ£i în activităţi de voluntariat desfăşurate în spaÅ£iul muzeal. Activităţile de voluntariat incluse în acest tip de program se pot desfăşura, săptămânal, miercuri ÅŸi joi, în intervalul orar 10.00-14.00, în asociere cu programele prezentate mai sus.
Programări la nr. de telefon 0232 258422.
Programe pentru familii
Clubul de weekend se adresează, săptămânal, unui alt segment de vizitatori: familiile. Tema propusă: Familii de ieri, familii de azi, se axează pe atragerea în spaÅ£iul muzeal a copiilor însoÅ£iÅ£i de părinÅ£i ÅŸi/sau bunici, abordând interactiv tematica muzeală din perspectiva diferitelor generaÅ£ii participante la program. Activităţile incluse în acest tip de program se pot desfăşura în primul weekend al fiecărei luni calendaristice, în intervalul orar 11.00-15.00.
Programări la nr. de telefon 0232 258422
Vizite interactive, personalizate, pentru turiÅŸti:
„IaÅŸii secolului al XIX-lea, IaÅŸii zilelor noastre ”─ o abordare comparată, pe baza patrimoniul expus în muzeu, a unor aspecte de viaţă cotidiană din secolul al XIX_lea ÅŸi din zilele noastre. Vizite ghidate completate de ateliere interactive, cu scop educaÅ£ional explicit ÅŸi care reprezintă o modalitate complementară de realizare a proiectelor educaÅ£ionale, oferind soluÅ£ii pentru înÅ£elegerea ÅŸi aprofundarea conceptelor, noÅ£iunilor ÅŸi pentru aplicarea metodelor participativ/active în procesul de predare/ învăţare (problematizarea, brainstorming- ul, învăţarea prin descoperire, algoritmizarea, etc.). Activităţile incluse în acest tip de program se pot desfăşura săptămânal, joi, în intervalul orar 10.00-14.00.
Programări la nr. de telefon 0232 258422.
Va asteptam!
Dr. Coralia Costas
Åžef birou Relatii publice