Complexul Muzeal Național Moldova Iași
Complexul Muzeal Național Moldova Iași
 

REFRESH Photography Art Award

 

 

21 martie 2019 - 31 octombrie 2019

Palatul Culturii Iasi

REFRESH Photography Art Award
”REFRESH – Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites” este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă, ca parte a Anului Patrimoniului Cultural European - 2018, implementat de Združenje Zgodovinskih Mest Slovenije (Asociația Orașelor Istorice din Slovenia), cu sediul în Škofja Loka, în calitate de lider și partenerii săi: ITACA – Local Development Associatio, din Cellino Attanasio, regiunea Abruzzo, Italia, Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași, România și Fundacion Universitaria San Antonio din Murcia, Spania.

Proiectul, care a început în mai 2018, are o durată de 18 luni și are ca scop revigorarea siturilor de patrimoniu prin aducerea acestora în atenția tinerilor artiști din țările participante, dar nu exclusiv. Una din modalitățile prin care un astfel de obiectiv poate fi atins este concursul pentru REFRESH Photography Art Award.

Toți cei interesați să participe la această competiție sunt invitați că citească cu atenție Regulamentul REFRESH Photography Art Award, disponibil pe situl www.refresheurope.eu, să completeze formularul online și să transmită fotografiile care îi vor reprezenta în concurs la adresa de email: photo.refresh.eu@gmail.com înainte de data de 30 septembrie 2019. Fotografiile doar în format JPG trebuie să aibă dimensiunile de 2000 x 3000 pixeli (300 ppp). Rezultatele vor fi anunțate în data de 1 noiembrie 2019. Premiile, în valoare de 500 euro (premiul I), 300 euro (premiul al II-lea) și 200 euro (premiul al III-lea), vor fi acordate în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată în cursul lunii decembrie 2019, la Škofja Loka.

Organizatorii concursului REFRESH Video Art Award
 


 
 

Share

 

 

Regulamentul concursului

a:2:{s:2:"ro";s:66923:"TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE

Toți cei care au idee cum să prezinte 

- bogăția patrimoniului cultural european, tradiția de care aparține, mărturia pe care patrimoniul o furnizează despre secolul din care face parte și coexistența cu oamenii de-a lungul mileniilor 
- patrimoniul cultural european într-un mod dinamic tineresc, fără limite legate de creativitate, 
- modul în care artiștii se exprimă diferit, cu ajutorul dansului, muzicii, teatrului, fotografiei, picturii, graficii și sculpturii, și modul în care își pot folosi potențialul pentru revitalizarea patrimoniului,
- o poveste despre patrimoniul cultural european, crearea acestuia, cercetarea, dezvoltarea dar și valorificarea sa 
într-o fotografie, respectând obiectivele proiectului, este invitat să participe la competiția pentru REFRESH Photography Art Award.

Obiectivul general al proiectului este acela de a aduce patrimoniul cultural din orașele și regiunile participante mai aproape de oameni, de a celebra diversitatea sa și de a-l partaja cu generațiile viitoare.

La concurs pot participa fotografi amatori și profesioniști din întreaga lume, cu excepția membrilor juriului, membrii comitetului de organizare al competiției și membrii familiilor acestora. Orice persoană se poate înscrie în concurs cu un maxim de 10 fotografii.

CUM PUTEȚI PARTICIPA?
Toți cei interesați sunt rugați să acceseze link-ul (https://www.refresheurope.eu/) și să completeze formularul online pentru REFRESH Photography Art Award.
Fotografiile vor fi transmise la următoarea adresă de email: photo.refresh.eu@gmail.com doar în format JPG. Dimensiunile solicitate pentru fiecare fotografie sunt de 2000 x 3000 pixels (300 ppp). 

CALENDAR

Startul competiției: 21 martie 2019
Data limită pentru transmiterea fotografiilor: 31 octombrie 2019
Publicarea rezultatelor: 1 noiembrie 2019

Evenimentul final și ceremonia de premiere vor avea loc în decembrie 2019 la finalul proiectului REFRESH în Škofja Loka, Slovenia.

PREMII

Juriul va selecta 20 fotografii care vor fi prezentate la evenimentul de la finalul proiectului și la ceremonia de premiere pentru competiția internațională din cadrul proiectului. Mărimea unui fișier trebuie să fie de cel puțin 3000 x 2000 pixeli pentru toate fotografiile selectate.

Juriul va selecta trei fotografii câștigătoare (locurile I, II și III) și va alege o fotografie care ca primi titlul de Fotografie REFRESH a anului. Câștigătorii vor primi premii în valoare de: 500€ pentru premiul I, 300€ pentru premiul II și 200€ pentru premiul III.

Toate cele 20 fotografii selectate, descrierile fotografiilor și numele fotografilor vor fi publicate pe website-ul proiectului și pe cele ale organizatorilor competiției. Fotografiile vor fi expuse și prezentate publicului la evenimentul final al proiectului.

JURIUL
Fotografiile vor fi evaluate și selectate de directorii artistici ai Proiectului REFRESH și de încă un reprezentant de la fiecare organizație parteneră.

Regulamentul de jurizare 
Evaluarea fotografiilor este anonimă, juriul nu va ști nici numele și nici informațiile despre participanți. Pentru fiecare fotografie, juriul va evalua separat efectul vizual, valoarea estetică, originalitatea, tehnica, creativitatea, mesajul. Toate fotografiile care vor intra în concurs vor fi evaluate de către juriu independent una față de cealaltă. Deciziile juriului sunt finale.

COMUNICARE 

Toți participanții la competiție vor primi un e-mail cu rezultatele individuale. Rezultatele vor fi, de asemenea, publicate pe website-ul proiectului, canalele social media și website-urile organizatorilor.
PREZENTAREA FOTOGRAFIEI 
Concursul se va încheia cu evenimentul final unde se vor proiecta cele mai bune 20 de fotografii și cu expunerea fotografiilor selectate. Evenimentul final va avea loc în decembrie 2019 în Škofja Loka, Slovenia.
COPYRIGHT ȘI PROTECȚIA DATELOR PERSONALE 

Participantul trebuie să fie autorul fotografiilor, fără link-uri de copyright ale agențiilor și editorilor. Prin completarea formularului, autorul fotografiei este de acord și confirmă faptul că organizatorul competiției poate utiliza creațiile sale exclusiv pentru promovarea competiției și proiectului. Aceasta include postarea pe rețelele sociale, proiecții, expoziții, articole legate de competiție, pagini de internet sau alte media printate și electronice fără permisiunea anterioară sau plata autorului. Datele personale introduse de participant în formularul online sunt colectate și procesate electronic. Aceste informații sunt folosite pentru a contacta câștigătorii selectați de juriu, a identifica autorii și fotografiile, pentru toată corespondența cu participanții înscriși în competiția internațională pentru REFRESH Photography Art Award.

Participantul(ții) la concurs garantează față de organizatorul competiției (i) faptul că a obținut consimțământul scris al tuturor persoanelor care apar în fotografie cu vârsta de minim 18 ani; (ii) dacă în fotografie este prezentat un minor (sau o parte recognoscibilă a acestuia), participantul trebuie să fi obținut consimțământul scris al părinților /reprezentanților legali ai minorului; (iii) că participarea la concurs cu fotografia sa nu va atrage nicio plângere cu privire la încălcarea drepturilor personale, încălcarea vieții private sau violarea informațiilor publice și/sau de interes pentru orice terță parte sau violarea legislației sau regulamentelor aplicabile. 
Responsabilitatea participantului(ților) este de a furniza toate consimțămintele necesare pentru fotografierea și publicarea fotografiei la cerere. Participantul(ții) la competiție trebuie să stocheze toate consimțămintele pe care organizatorul le poate solicita pentru informare. În cazul în care un participant prezintă materiale pentru care nu deține permisiunile sau aprobările necesare, participantul își asumă întreaga responsabilitate pentru orice posibile consecințe.
PREVEDERI FINALE 
Organizatorul nu este responsabil de orice pierdere posibilă a fotografiilor pe durata transferului online. Toate candidaturile care nu respectă regulamentul vor fi excluse.
ORGANIZATORUL ȘI FINANȚAREA 

 

 

 

Vezi si

 • 29 noiembrie 2019 - 07 ianuarie 2020

  Expoziția „Leonardo și știința”

  Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

  Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în calitate de partener al Centrului Cultural Italian, alături de Consulatul…

 • 10 decembrie 2019 - 15 februarie 2020

  Expoziţia „Ateneul Popular Tătărași - 100 de ani de la înființare”

  Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”

  Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi - Muzeul de Istorie a Moldovei organizează, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” din Iași, în perioada 10 decembrie 2019…

 • 30 octombrie 2019 - 01 iunie 2020

  Expoziția „Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute”, la Muzeul Etnografic al Moldovei

  Muzeul Etnografic al Moldovei

  Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează sâmbătă, 2 noiembrie 2019, începând cu ora 13.00, vernisajul expoziţiei…

 • 26 septembrie 2017 - 18 decembrie 2019

  Expoziția „Cucuteni: o incursiune în universul unei mari civilizații preistorice”

  Muzeul de Istorie a Moldovei

  UPDATE Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Istorie a Moldovei anunță prelungirea perioadei de vizitare a expoziției „Cucuteni: o incursiune în universul…

 • 01 iunie 2019

  Cursul european de formare profesională „Museum Mediator - Focused Knowledge for the Planning and Implementation of Events and Advertising Campaigns”

  3-7 iunie 2019

 • 01 iulie 2019

  Atena - Cea de-a treia Întâlnire transnațională în cadrul proiectului european "Shared Standards of a New Profession: the Museum Mediator"

  Atena, Grecia

  În perioada 1 - 2 iulie 2019 are loc la Atena (Grecia) cea de-a treia întâlnire transnatională în cadrul proiectului "Shared Standards of a New Profession: the Museum Mediator".…

 • 29 august 2018

  Proiectul european REFRESH – Young Artists Refreshing Heritage Sites continuă cu RHW Italia în perioada 2-9 septembrie și RHW Iași, România în intervalul 11-18 septembrie

  Asociația Orașelor Istorice din Slovenia (lider), ITACA – Asociația pentru Dezvoltare Locală din Abruzzo, Italia, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Fundația…

 • 01 octombrie 2018

  Proiectul Erasmus Plus ”Shared Standards of A New Profession: the Museum Mediator”

  Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași este liderul proiectului de parteneriat strategic ”Shared Standars of A New Profession: the Museum Mediator” finanțat prin programul…

 • 27 aprilie 2016

  „Maeştrii artei interbelice româneşti în colecţiile Muzeului de Artă Iaşi”

  Muzeul de Artă

  Pictura interbelică poate fi considerată perioada de aur a artei româneşti. Exprimându-se în forme ale curentelor artistice europene contemporane, precum post-impresionismul…

 • 14 noiembrie 2019 - 19 ianuarie 2020

  Atelier de educație muzeală „Lumea animalelor fantastice. Între poveste și realitate”

  Palatul Culturii Iasi

  Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași continuă seria atelierelor de educație muzeală, sub genericul DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ. Organizate…

 • 30 august 2016

  „Socializare și divertisment la 1900”

  Muzeul de Istorie a Moldovei

  Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită să vizitați, începând de marți, 30 august 2016, o nouă expoziție, la Palatul…

 • 25 octombrie 2019 - 19 ianuarie 2020

  Expoziţia „Lighioane și animale fantastice. Reprezentări din preistorie până în Evul Mediu”

  Muzeul de Istorie a Moldovei

  Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”…

 • 27 aprilie 2016

  „Sărbătoarea. Artă și spiritualitate”

  Muzeul Etnografic al Moldovei

  E​xpoziția „Sărbătoarea. artă şi spiritualitate” surprinde satul în momentele cu încărcătură specială pentru locuitorii săi, când aceștia experimentează dimensiunea…

 • 29 noiembrie 2019

  Lansarea Proiectului de Parteneriat Strategic Erasmus Plus “CSR and Ethics in Training Centers for benefit of all”

  Formethic, cu sediul în Toulouse, Franța, în parteneriat cu nouă instituții din opt țări europene, implementează Proiectul de Parteneriat Strategic “CSR and Ethics in Training…

 • 25 noiembrie 2019 - 11 februarie 2020

  Expoziţia „Spaţii fluente. Hărţi ale spaţiului dunărean, 1650 -1800”, la Palatul Culturii din Iaşi

  Palatul Culturii Iasi

  Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi - Muzeul de Istorie a Moldovei vă invită să vizitați, la Palatul Culturii, în perioada 29 noiembrie 2019 -11 februarie 2020, expoziţia…

 • 16 mai 2019

  Expertul restaurator Ion Cristea și conf. dr. ing. Florin Pantilimonescu, medaliați la „Invent - Invest” 2019

  Diploma de excelență cu medalie de aur a Târgului Internațional de Invenții și Idei Practice „Invent - Invest” 2019 a fost decernată unei echipe de inventatori ieșeni:…

 • 05 aprilie 2019

  Cea de-a doua întâlnire transnațională de proiect în cadrul proiectului european „Shared Standards of A New Profession: the Museum Mediator”

  Berlin, Germania

 • 21 iunie 2019

  Palatul Culturii din Iași, prezentat pe platforma Google Arts & Culture

  Palatul Culturii Iasi

  Palatul Culturii din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional Peleş şi Asociaţia „Semne cusute” pot fi descoperite…

 • 04 decembrie 2019 - 31 ianuarie 2020

  Expoziția temporară „Desenatorii patrimoniului”

  Muzeul Etnografic al Moldovei

  Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii din Iași, în perioada 6 decembrie 2019 – 31 ianuarie…

 • 23 octombrie 2019 - 12 ianuarie 2020

  Expoziţia „Drumul vaselor pictate. O conexiune înaintea Drumului Mătăsii”

  Muzeul de Istorie a Moldovei

  Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Institutul de Arheologie din Beijing al Academiei de Științe Sociale a Chinei,…

 • 27 aprilie 2016

  Instrumente de muzică mecanică în colecţiile Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu"

  Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

  Instrumente de Muzică Mecanică în colecţiile Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” este expoziţia temporară propusă publicului de acest muzeu, la redeschiderea…

 • 13 decembrie 2019 - 18 decembrie 2019

  Lansare catalog de colecție „Dan Hatmanu – pictura și grafica din patrimoniul Muzeului de Artă Iași”

  Muzeul de Artă

  Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Iași, Direcția…

 • 18 martie 2019

  Cursul european de formare profesională „Arts - Artisans - Culture - Applied Methods of Cultural Communication - International Open Museum”

  Lanciano, Italia

 • 27 aprilie 2016

  „Maeştrii picturii româneşti în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi”

  Muzeul de Artă

  Expoziţie organizată în cadrul Proiectului Sistem inovativ de mediere artistică interactivă destinat valorificării patrimoniului de artă al muzeelor din România (SIMAP)

 • 09 septembrie 2016

  „RetroTehnica”

  Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

  O expoziție despre evoluția diverselor domenii ale tehnicii: orologerie, fotografie și cinematografie, electricitate, telegrafie, telefonie, radio și calculatoare

 • 11 iulie 2018

  Proiectul „Young Artists Refreshing Heritage Sites/ REFRESH” în cadrul programului Europa Creativă

  Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași participă în calitate de partener, alături de ITACA – Asociația pentru Dezvoltare Locală din Abruzzo, Italia, și Fundația Universitară…

 • 27 aprilie 2016

  „Curtea Domnească din Iaşi: o istorie redescoperită”

  Muzeul de Istorie a Moldovei

  Muzeul de Istorie a Moldovei deschide expoziția temporară „Curtea Domnească din Iași: o istorie redescoperită”, organizată în spațiile care pun în valoare ruinele Curții…

 • 03 decembrie 2019 - 31 ianuarie 2020

  „Dan Hatmanu - In Memoriam”, expoziție de pictură, grafică și structuri spațiale din colecția Muzeului de Artă Iași

  Muzeul de Artă

  Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Direcția Județeană pentru Cultură Iași organizează,…

 • 05 decembrie 2019 - 31 ianuarie 2020

  Expoziția „Suveniruri din capitala de altădată. Obiecte ale diplomaților români în patrimoniul cultural ieșean”

  Muzeul Unirii

  Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei vă invită să vizitați, la Muzeul Unirii din Iași, în perioada 6 decembrie 2019 – 31 ianuarie…

 • 27 aprilie 2016

  „Cotidianul ţărănesc. Inventivitate şi pragmatism”

  Muzeul Etnografic al Moldovei

  ​Muzeul Etnografic al Moldovei deține o colecție importantă de instalații, între care sunt şi vedete, precum cea mai mare oloiniță din România.