Palatul Culturii: Deschis Miercuri – Duminică 10-17 | Închis Luni, Marți, Sărbători legale | Închis acum

A A A
Deficiențe de auz Deficiențe de auz
Deficiențe de comunicare Deficiențe de comunicare
Deficiențe de mobilitate Deficiențe de mobilitate
Toate evenimentele

Ateliere DICE în perioada 18 – 22 mai 2021

17 mai 2021, 10:00 - 22 mai 2021, 17:00

Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) continuă în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, de marți până sâmbătă, cu o nouă serie de evenimente dedicate copiilor și nu numai.

Marți, 18 mai, ora 14.00, Atelier de țesut la gherghef, dedicat copiilor cu vârsta peste 6 ani – pe parcursul a 90 de minute, participanții vor vizita expoziția „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute”, din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, după care, în Sala de Educație Muzeală, vor țese propriile modele. Preț bilet: 20 de lei/ persoană.

Miercuri, 19 mai, ora 14.00 și vineri, 21 mai, ora 11.00, „Tu, Eu, și Florile”, atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani – participanții vor vizita expoziția „Maeștrii picturii românești în patrimoniul muzeului de Artă Iași”, urmând să realizeze o lucrare după modelul celor prezentate în expoziție. Preț bilet: 15 de lei/ persoană.

Joi, 20 mai, ora 14.00, Atelier de pictură „(Auto)portret”, pentru copiii cu vârsta peste 10 ani – participanții vor vizita expoziția „Maeștrii artei interbelice românești în colecțiile muzeului de Artă Iași”, urmând să parcurgă etapele principale de realizare a unui portret, în Sala de Educație Muzeală. Preț bilet: 15 de lei/ persoană.

Sâmbătă, 22 mai, de la orele 14.00, „Ceasul – o călătorie în timp”, recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani – participanții vor face o incursiune în expoziția „RetroTehnica”, deschisă la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând ca în Sala de Educație Muzeală să decoreze și să asambleze un ceas. Preț bilet: 20 de lei/ persoană.

Prețul biletelor include toate materialele necesare.

Numărul participanților este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

  • Organizator: Ateliere DICE
  • Telefon: 0232.275.979 (interior 116)
  • Email: ateliereledice@palatulculturii.ro
  • Website: https://www.facebook.com/ateliereledice/
  • Tip: ATELIERELE DICE
  • Perioadă: 17 mai 2021 - 10:00 22 mai 2021 - 17:00
  • Loc de desfășurare:Palatul Culturii Iași
© 2022 Complexul Muzeal Național „Moldova”, Iași. Toate drepturile rezervate.